Quantcast
"Τσουχτερό" πρόστιμο στην εταιρεία αστικών συγκοινωνιών της Ρώμης - enikonomia.gr
share

“Τσουχτερό” πρόστιμο στην εταιρεία αστικών συγκοινωνιών της Ρώμης

δημοσιεύτηκε:

Η ιταλική κρατική αρχή για τον αδιάβλητο ανταγωνισμό και κατά των τραστ αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο 3,6 εκατ. ευρώ στη δημοτική εταιρεία αστικών συγκοινωνιών της Ρώμης, Atac, επειδή «δεν πραγματοποιήθηκαν πάρα πολλά δρομολόγια».

Πιο συγκεκριμένα, το πρόστιμο αφορά στην ασυνέπεια στην πραγματοποίηση αστικών σιδηροδρομικών συνδέσεων, για τις οποίες ευθύνεται πάντα η Atac. «Στο διαδίκτυο και στους διάφορους σταθμούς παρουσιαζόταν μια συνεχής προσφορά δρομολογίων, ενώ στην πραγματικότητα συστηματικά δεν πραγματοποιούνταν πολλές συνδέσεις και δεν ενημερώνονταν εγκαίρως οι πολίτες» αναφέρει στην απόφασή της η ιταλική αρχή για την προστασία του ελεύθερου και αδιάβλητου ανταγωνισμού.

Η Atac κατηγορείται ότι από το 2010 μέχρι σήμερα οδήγησε τους κατοίκους της Ρώμης, σε λήψη λανθασμένων αποφάσεων σε ό,τι αφορά τις καθημερινές μετακινήσεις τους. Όπως υπογραμμίζεται, το πρόστιμο είναι σχετικά περιορισμένο, διότι λαμβάνει υπόψη την ιδιαίτερα προβληματική οικονομική κατάσταση της εταιρίας αστικών συγκοινωνιών της Αιώνιας Πόλης. Για να μπορέσει να βγάλει τα οριστικά αυτά συμπεράσματά, η δημόσια αρχή κατά των τραστ βασίσθηκε και σε έρευνα της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας, της Guardia di Finanza, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.