Quantcast
Twitter: Έκοψε τις αποζημιώσεις των ανθρώπων που απέλυσε στην Αφρική ο Μασκ - Τι λένε οι καταγγελίες - enikonomia.gr
share

Twitter: Έκοψε τις αποζημιώσεις των ανθρώπων που απέλυσε στην Αφρική ο Μασκ – Τι λένε οι καταγγελίες

δημοσιεύτηκε:

Μειωμένες αποζημιώσεις στο προσωπικό που απέλυσε στην Γκάνα, έδωσε ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με τις καταγγελίες των πρώην εργαζομένων του, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να έχουν ούτε τηλεφωνική επαφή με την εταιρία, έπειτα από την απόλυσή τους.

Η Twitter Inc απέλυσε σχεδόν όλο το προσωπικό της στην Γκάνα, στο πλαίσιο της μείωσης του αριθμού εργαζομένων που είχε προαναγγείλει. Αλλά φαίνεται, με βάση τις καταγγελίες, ότι δεν έδωσε τις σωστές αποζημιώσεις, όπως ανέφεραν πηγές στο CNBC.  Έπειτα από την ανακοίνωση του κύματος των περικοπών θέσεων εργασίας, ο Έλον Μασκ έγραψε στο Twitter τον Νοέμβριο ότι «δυστυχώς δεν υπάρχει επιλογή όταν η εταιρεία χάνει πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα». Έγραψε επίσης ότι «σε όλους όσοι αποχώρησαν προσφέρθηκαν 3 μισθοί αποζημίωσης που είναι 50% περισσότερο από ό,τι απαιτείται από το νόμο».

Οι καταγγελίες

Σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία της Γκάνας, το προσωπικό που προορίζεται να απολυθεί, θα πρέπει να ειδοποιηθεί τρεις μήνες πριν από την επίδοση του εγγράφου της απόλυσης. Οι εργαζόμενοι του Twitter στην πρωτεύουσα Άκρα έλαβαν αποζημίωση μικρότερη από όση αντιστοιχούσε σε έναν μηνιαίο μισθό, σύμφωνα με τις καταγγελίες.
Πρώην υπάλληλος, που ζήτησε ανωνυμία, είπε στο CNBC ότι οι εργαζόμενοι ζήτησαν αποζημίωση αντί για ειδοποίηση και επιπλέον αποζημίωση για ψυχική οδύνη ως μέρος της συμφωνίας με το Twitter, αλλά και τα δύο αιτήματα απορρίφθηκαν.

«Το Twitter μας αντιμετώπισε κακή τη πίστη από τότε που απολυθήκαμε τον Νοέμβριο του 2022. Δεν έγινε καμία προσπάθεια διαπραγμάτευσης σχετικά με την απόλυσή μας έως ότου άρχισαν να αναφέρουν οι διεθνείς ειδήσεις για το ζήτημα και αφού προσεγγίσαμε το Γραφείο Εργασίας στην Γκάνα», δήλωσε ανωνύμως, άλλος εργαζόμενος, στο CNBC.

Με την μεσολάβηση του εκπροσώπου τους, οι εργαζόμενοι αποδέχτηκαν τελικά να αποδεχτούν μειωμένη, όπως λένε, αποζημίωση απόλυσης τον Μάιο.  «Αποδεχθήκαμε την προσφορά που μας έκαναν για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη ζωή μας. Ωστόσο, μας αγνόησαν τελείως, έπειτα από την μεσολάβηση του δικηγόρου μας, τον Μάιο. Για πολλούς από εμάς, τα οφειλόμενα ποσά δεν έχουν επίσης εξοφληθεί», πρόσθεσε η δεύτερη πηγή.

Μετά την αγορά του Twitter από τον Mασκ, η οποία του κόστισε 44 δισεκατομμύρια δολάρια, τον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρία έχασε σχεδόν το μισό των διαφημιστικών της εσόδων και εξακολουθεί να καταγράφει ζημίες, όπως ισχυρίστηκε ο Έλον Μασκ, πριν από μερικές ημέρες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.