Quantcast
Twitter και άλλες έξι επιχειρήσεις στο «κατώφλι» εξαγορών και συνεργασιών - enikonomia.gr
share

Twitter και άλλες έξι επιχειρήσεις στο «κατώφλι» εξαγορών και συνεργασιών

δημοσιεύτηκε:

Η χρονιά των συγχωνεύσεων και εξαγορών στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας αναμένεται να είναι το 2016 και, σύμφωνα με το Business Insider, συνολικά επτά επιχειρήσεις βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όπως επιβεβαιώνει σε ανάλυσή της και η Merrill Lynch:

1. Groupon

Η Google – η οποία είχε ενδιαφερθεί και το 2012 – φέρεται ως το φαβορί για την απόκτηση της εταιρείας που υπολογίζεται ότι έχει απωλέσει το 75% της αξίας της σε σχέση με το ξεκίνημά της. 

2. Yelp

Google, Yahoo και Priceline ενδιαφέρονται για τη Yelp, η οποία επίσης έχει χάσει σχεδόν τα 2/3 της αξίας της σε σχέση με το υψηλό που σημείωσε το Μάρτιο του 2014.

3. GrubHub

Η Amazon φέρεται ως ο βασικός ενδιαφερόμενος για την απόκτηση της εταιρείας, με το “φλερτ” να κρατά από το 2014, καθώς η Amazon θέλει να επεκταθεί στο χώρο των online delivery εστιατορίων, στον οποίο δραστηριοποιείται η GrubHub.

4. Pandora

Η Sirius είναι ο βασικός ενδιαφερόμενος για την υπηρεσία μουσικού streaming, η μετοχή της οποίας έχει χάσει σχεδόν 75% σε σχέση με το υψηλό της, το Φεβρουάριο του 2014.

5. ΤripAdvisor

Priceline και Google φαίνεται να μονομαχούν για την απόκτησή της, με την TripAdvisor να καταφέρνει – σε αντίθεση με τις προαναφερόμενες εταιρείες – να σημειώνει βελτίωση των επιδόσεών της.

6. Twitter

Google, AOL, Yahoo και Facebook ετοιμάζονται για big business με τη δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, καθώς η μετοχή του υποχώρησε για πρώτη φορά κάτω από τα 20 δολ. τις πρώτες μέρες του 2016.

7. Shutterfly

Η εταιρεία ξεκίνησε τις διαδικασίες εξαγοράς της στα μέσα του 2014, ωστόσο αποφάσισε να παραμείνει ανεξάρτητη, με τις μετοχές της να έχουν υποχωρήσει κατά 40% σήμερα σε σχέση με τα επίπεδα του 2014. Δεν είναι ξεκάθαρο, ωστόσο, ποιοι ενδιαφέρονται για την απόκτησή της.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.