Quantcast
Τζεντιλόνι: H Ευρωπαϊκή Ένωση επιλέγει την επανεκκίνηση - enikonomia.gr
share

Τζεντιλόνι: H Ευρωπαϊκή Ένωση επιλέγει την επανεκκίνηση

δημοσιεύτηκε:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιλέγει την επανεκκίνηση», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι, κατά την παρέμβασή του στην πανηγυρική Σύνοδο για τα εξήντα χρόνια από την υπογραφή των ευρωπαϊκών συνθηκών, στο Καπιτώλιο της Αιώνιας Πόλης.

«Η Ένωση, λοιπόν, επιλέγει την επανεκκίνηση, μέσα σε έναν ορίζοντα δέκα ετών, με στόχο να ξαναδώσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης στους πολίτες», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ως προτεραιότητες, παράλληλα, αναφέρθηκε στην καταπολέμηση της φτώχειας, στην κοινή μεταναστευτική πολιτική και σε κοινές πολιτικές άμυνας και ασφάλειας.

«Πρέπει να βρούμε το θάρρος για να προχωρήσουμε σε ενισχυμένες συνεργασίες, εφόσον είναι αναγκαίες», είπε επίσης ο κ. Τζεντιλόνι, τονίζοντας ότι η Γηραιά Ήπειρος πρέπει να βασισθεί και να υπογραμμίσει τις κοινές της αξίες.

Με αναφορά στην υπογραφή της σημερινής Διακήρυξης, τέλος, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός δήλωσε πως «όλοι έκαναν μια υποχώρηση, στο όνομα του κοινού συμφέροντος, για να μπορέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει μια νέα αρχή».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.