Quantcast
Τζεντιλόνι: Πρόβλημα η υποψηφιότητα Πάντοαν για το Eurogroup - enikonomia.gr
share

Τζεντιλόνι: Πρόβλημα η υποψηφιότητα Πάντοαν για το Eurogroup

δημοσιεύτηκε:

Στην υποψηφιότητα του Ιταλού υπουργού οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν για την προεδρία του Eurogroup, αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι.

«H περιορισμένη διάρκεια της κυβέρνησής μου αποτελεί πρόβλημα για την υποψηφιότητα αυτή. Έχουμε όλοι την εντύπωση πως ο Πάντοαν χαίρει μεγάλης εκτίμησης, αλλά ο στόχος δεν είναι να επιλεγεί επικεφαλής του Eurogroup για τρεις μήνες, αλλά για διαφορετικό χρονικό ορίζοντα», πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Παράλληλα η οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου Il Sole 24 Ore γράφει σήμερα ότι η Ιταλία φέρεται αποφασισμένη να υποστηρίξει, στην τελική φάση της ψηφοφορίας, την υποψηφιότητα του Πορτογάλου υπουργού οικονομικών Μάριο Σεντένο. O ιταλικός Tύπος θεωρεί βέβαιο ότι ως επικεφαλής του Eurogroup θα επιλεγεί ένας σοσιαλιστής για να αντισταθμιστεί, σε ένα βαθμό, η ισχύς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο έχει εξασφαλίσει τόσο την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την Il Sole 24 Ore, τέλος, ένας σχετικά ισχυρός υποψήφιος για το Eurogroup παραμένει και ο Σλοβάκος υπουργός οικονομικών Πέτερ Καζιμίρ, ο οποίος -όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα- λόγω της εγγύτητάς του στις γερμανικές θέσεις, είναι αρεστός και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, παρά το ότι ανήκει στους ευρωπαίους σοσιαλιστές.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.