Quantcast
UBS: Κίνδυνος για φούσκα στην αγορά κατοικίας σε Λονδίνο και Χονγκ Κονγκ - enikonomia.gr
share

UBS: Κίνδυνος για φούσκα στην αγορά κατοικίας σε Λονδίνο και Χονγκ Κονγκ

δημοσιεύτηκε:

Κίνδυνο να σκάσει η φούσκα στην αγορά κατοικίας αντιμετωπίζουν το Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ, καθώς το real estate μοιάζει υπερεκτιμημένο, σύμφωνα με τον όμιλο UBS.

Οι τιμές ως προς το εισόδημα και οι τιμές ως προς τα ενοίκια έχουν βρεθεί σε υψηλά επίπεδα, αν και τα πραγματικά εισοδήματα έχουν υποχωρήσει κατά 7% στο Λονδίνο από το 2007, όπως τονίζει η UBS.

Η UBS σύμφωνα με το Bloomberg εφιστά προσοχή. Οι τιμές των σπιτιών στο Λονδίνο έχουν ανέβει κατά 40% από τις αρχές του 2013 εξαιτίας της ζήτησης από ξένους αγοραστές, των ελκυστικών αποδόσεων ενοικίων και της αύξησης του πληθυσμού, υποστηρίζει η ελβετική τράπεζα.

Στο Σίδνεϊ, το Βανκούβερ, το Σαν Φρανσίσκο και το Άμστερνταμ είναι επίσης υπερεκτιμημένες οι τιμές, ενώ οι τιμές πιέζονται στη Γενεύη, τη Ζυρίχη, το Παρίσι και τη Φρανκφούρτη, ενώ είναι «δίκαιες» σε Ν. Υόρκη και Βοστώνη. Στο Σικάγο είναι υποτιμημένες.

«Οι τιμές των κατοικιών έχουν αποσυνδεθεί πλέον από το εισόδημα των κατοίκων στο Χονγκ Κονγκ, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Σιγκαπούρη, τη Νέα Υόρκη και το Τόκιο» σύμφωνα με τον αναλυτή της UBS Matthias Holzhey.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.