Quantcast
UBS: Στα σκαριά η κατάργηση 35.000 θέσεων εργασίας μετά την εξαγορά της Credit Suisse - enikonomia.gr
share

UBS: Στα σκαριά η κατάργηση 35.000 θέσεων εργασίας μετά την εξαγορά της Credit Suisse

δημοσιεύτηκε:

Στην κατάργηση 35.000 θέσεων εργασίας ετοιμάζεται να προχωρήσει τους προσεχείς μήνες ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός UBS, μετά την εξαγορά της Credit Suisse, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων, Bloomberg.

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στην πλειοψηφία των 45.000 εργαζομένων της Credit Suisse. Όταν επικοινώνησε μαζί της το Γαλλικό Πρακτορείο για να σχολιάσει το δημοσίευμα, η UBS ανέφερε πως δεν επιθυμεί να σχολιάσει επί τούτου προς το παρόν.

 Η εξαγορά της Credit Suisse

Υπενθυμίζεται πως η UBS συμφώνησε στις 19 Μαρτίου να εξαγοράσει την Credit Suisse, υπό την πίεση των αρχών, έναντι 3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (ισόποσου τιμήματος σε ευρώ). Κρίση φερεγγυότητας, έπειτα από σειρά σκανδάλων και σφοδρών επικρίσεων για τη διαχείριση κινδύνων είχε σπρώξει την Credit Suisse στο χείλος της πτώχευσης.

Στα τέλη του 2022, οι δυο γίγαντες του ελβετικού τραπεζικού τομέα μετρούσαν περίπου 120.000 εργαζόμενους και συνεργάτες σε διεθνές επίπεδο, 37.000 στην ίδια την Ελβετία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλέστηκε δύο αρμόδιες πηγές του, η διεύθυνση της UBS σκοπεύει να μειώσει το συνολικό προσωπικό του νέου Ομίλου κατά περίπου 30%, δηλαδή   κατά περίπου 35.000  εργαζόμενους.

Το πρακτορείο επικαλούμενο τις ίδιες πηγές  πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν πως πρέπει να αναμένουν τρία κύματα καταργήσεων θέσεων εργασίας φέτος, με το πρώτο να προβλέπεται στα τέλη Ιουλίου και τα άλλα δύο τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Πάντως περισσότερο αναμένεται να πληγούν οι υπάλληλοι της επενδυτικής τράπεζας Credit Suisse στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη και σε υποκαταστήματά της στην Ασία.

Μάλιστα οι αναλυτές έχουν ήδη προεξοφλήσει πως η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS θα οδηγήσει σε απολύσεις και καταργήσεις θέσεων εργασίας . Οι θέσεις εργασίας επρόκειτο να είναι «η πιο δύσκολη πτυχή» της συγχώνευσης,  προειδοποίησε  πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, ο Σέρτζο Ερμότι, κατά τη διάρκεια του Swiss Economic Forum.  Κατά την άποψή του οι καταργήσεις θέσεων εργασίας ήταν αναπόφευκτες καθώς ορισμένες από τις δραστηριότητες των δύο τραπεζών αλληλοεπικαλύπτονται.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.