Quantcast
Βάιλ - SPD: Tρομερό γεγονός η αστάθεια του πολιτικού συστήματος - enikonomia.gr
share

Βάιλ – SPD: Tρομερό γεγονός η αστάθεια του πολιτικού συστήματος

δημοσιεύτηκε:

«Θεωρούσα πάντα την Γερμανία σταθερή χώρα και βρίσκω τρομερό το γεγονός ότι το πολιτικό μας σύστημα σε ομοσπονδικό επίπεδο έγινε σε σύντομο διάστημα τόσο ασταθές», είπε ο Στέφαν Βάιλ, ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, ο οποίος μετά την πρόσφατη νίκη του στο εν λόγω κρατίδιο θεωρείται πλέον εκ των σημαινόντων πολιτικών του κόμματός του, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Μονάχoυ Sueddeutsche Zeitung.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί το SPD να είναι εσωστρεφές. Με ποια μορφή θα όμως θα αναλάβει ευθύνες θα πρέπει να συζητηθεί. Ηδη, αμέσως μετά την αποτυχία των συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού τύπου Τζαμάικα είχα προειδοποιήσει να μην επιμείνουμε στο απόλυτο όχι για ένα νέο μεγάλο συνασπισμό, αρχικά όμως μάταια», πρόσθεσε.

Εστω και άν η βάση του κόμματος αποφασίσει στο συνέδριό του, στο τέλος της άλλης εβδομάδας, να δώσει το πράσινο φως για συνομιλίες με τους Χριστιανοδημοκράτες, ο κ. Βάιλ δεν προβλέπει σύντομη κατάληξή τους: «Εκτιμώ ότι στην καλύτερη περίπτωση θα καταλήξουμε πριν τον Φεβρουάριο, γι’ αυτό Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι συμμετέχουν στην προσωρινή υπηρεσιακή κυβέρνηση, θα πρέπει να συνεννοηθούν για το ποια θέματα έχουν προτεριαιότητα. Και τα δύο μεγάλα κόμματα θα πρέπει να διατυπώσουν κάπως εμφατικά το ερώτημα : ποια είναι η αποστολή μας; Επρόκειτο περί λάθους που δεν το κάναμε πριν τέσσερα χρόνια», τόνισε ο κ. Βάιλ.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.