Quantcast
Βερολίνο: Ζητά αναστολή των διαπραγματεύσεων Ε.Ε-Τουρκίας για την τελωνειακή Ένωση - enikonomia.gr
share

Βερολίνο: Ζητά αναστολή των διαπραγματεύσεων Ε.Ε-Τουρκίας για την τελωνειακή Ένωση

δημοσιεύτηκε:

Η γερμανική κυβέρνηση ζητά την αναστολή, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των προκαταρκτικών εργασιών της για τις διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα με αντικείμενο την επικαιροποίηση της Τελωνειακής Ένωσης Ε.Ε-Τουρκίας γιατί κάτι τέτοιο θα έστελνε “λάθος μήνυμα”, σύμφωνα με ένα προσχέδιο κειμένου που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Στο έγγραφο αυτό γίνεται επίσης αναφορά σε μια σειρά άλλων μέτρων που θα ήθελε το Βερολίνο να εφαρμοστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να αυξηθούν οι οικονομικές πιέσεις προς την Τουρκία ούτως ώστε να υποχρεωθεί να εφαρμόσει το κράτος δικαίου.

Επισημαίνεται ότι, δεδομένων των εξελίξεων στην Τουρκία, η προενταξιακή βοήθεια (ΜΠΒ) θα πρέπει να στοχεύει “ακόμη περισσότερο προς την υποστήριξη της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου”. Επίσης, η Γερμανία σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να διακόψει όλη την προενταξιακή βοήθεια προς την Τουρκία, αν παραστεί τέτοια ανάγκη.

Σύμφωνα πάντα με αυτό το προσχέδιο, η Γερμανία αναμένει από την Επιτροπή, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, “να μετατοπίσει τη χρηματοδότηση από την Τουρκία, κατά τρόπο που να είναι βαρύνουσας σημασίας, σε σύγκριση με τη συνολική χρηματοδότηση που λαμβάνει η Τουρκία με βάση τον μηχανισμό προενταξιακής βοήθειας”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.