Quantcast
Βitcoin: Στα τάρταρα η τιμή του - Αυτός είναι ο βασικός λόγος - enikonomia.gr
share

Βitcoin: Στα τάρταρα η τιμή του – Αυτός είναι ο βασικός λόγος

δημοσιεύτηκε:

Στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν 2 εβδομάδων υποχώρησε σήμερα η τιμή του Bitcoin λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η τράπεζα Silvergate.

Μάλιστα η αξία του γνωστού κρυπτονομίσματος σημείωσε πτώση έως και 6% πριν ανέλθει η τιμή του στα 22.330 δολάρια, όπως μετέδωσε το  www.afr.com που επικαλείται δημοσίευμα του Bloomberg. Επίσης επισημαίνεται πως η αξία του του Bitcoin μειώθηκε το 2023 στο 35 %. Οι αγορές κρυπτονομισμάτων υπέστησαν πέρυσι μια καταστροφή αξίας 1,5 τρισεκατομμυρίου δολαρίων εν μέσω αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής.

Οι δυσκολίες της Silvergate

Οι δυσκολίες της Silvergate είναι το τελευταίο παράδειγμα της επίδρασης που έχουν τα απόνερα από την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX  που έγινε τον  Νοέμβριο. Η τράπεζα είχε μία αύξηση των καταθέσεων το 2022 στον απόηχο της χρεοκοπίας της FTX που ήταν βασικός πελάτης.

Η εικόνα στα μικρότερα κρυπτονομίσματα

Αλλά και η αξία των κρυπτονομισμάτων όπως τα Ether, Avalanche και Dogecoin κατέγραψε απώλεια.

Η αμερικανική τράπεζα  Silvergate Capital έχει ένα δίκτυο πληρωμών μέσω του οποίου διευκολύνει σε πραγματικό χρόνο τη μεταφορά κεφαλαίων μεταξύ των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα κρυπτονομίσματα.  Ωστόσο, πολλά ανταλλακτήρια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, εκδότες stablecoin και γραφεία συναλλαγών δεν πραγματοποιούν πλέον πληρωμές μέσω της τράπεζας, Silvergate.

Από την πλευρά της η τράπεζα προσπαθεί να βρει λύσεις για να δει εάν μπορεί να παραμείνει βιώσιμη.

«Η Silvergate είναι ένας από τους κύριους παρόχους τραπεζικών δολαρίων ΗΠΑ για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης» δήλωσε ο επικεφαλής του  Independent Reserve,John Toro.  Και συνέχισε λέγοντας πως υπάρχει ανησυχία αναφορικά με την ρευστότητα της τράπεζας και πως υπάρχει το ενδεχόμενο, αυτό να επηρεάσει και την πρόσβαση ορισμένων πελατών της στα κεφάλαια.

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.