Quantcast
Volkswagen: Βουτιά 38% της μετοχής χθες και σήμερα - Κέρδη 12,7 δισ. ευρώ πέρυσι - enikonomia.gr
share

Volkswagen: Βουτιά 38% της μετοχής χθες και σήμερα – Κέρδη 12,7 δισ. ευρώ πέρυσι

δημοσιεύτηκε:

Κατέρρευσε η μετοχή της Volkswagen, μετά την παραδοχή της εταιρείας ότι χειραγωγούσε τους ελέγχους εκπομπών ρύπων, με την πτώση της να φθάνει στο 38% χθες και σήμερα και τη χρηματιστηριακή αξία της να μειώνεται κατά περίπου 25 δις. ευρώ.

Η μετοχή υποχώρησε σήμερα έως και 23% στα 101,35 ευρώ και κινείτο 20% χαμηλότερα πριν από μία ώρα, μετά την πτώση 19% που σημείωσε χθες.

Η Volkswagen σημείωσε πέρυσι αποτελέσματα – ρεκόρ, καθώς τα λειτουργικά κέρδη της αυξήθηκαν 8,8% σε 12,7 δις. ευρώ. Η εταιρεία πούλησε πέρυσι, για πρώτη φορά, περισσότερα από 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Σήμερα, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, η VW απειλείται με πρόστιμα – μαμούθ, έως 18 δις. δολάρια, από την Αμερικανική Αρχή Περιβαλλοντικής Προστασίας.

Δεν πρόκειται για ένα θέμα της VW που έχει σχέση μόνο με τις ΗΠΑ – υπάρχουν εποπτικές Αρχές σε όλο τον κόσμο που ερευνούν με πιθανή την επιβολή πολυάριθμων προστίμων, δήλωσε αναλυτής, προσθέτοντας:

«Δεν βλέπουμε να σταματά το λουτρό αίματος, εκτός αν υπάρξει αλλαγή στην κορυφή της εταιρείας και πλήρης συνεργασία με τις Αρχές. Κάποια κεφάλια πρέπει να πέσουν για να επιστρέψουν οι επενδυτές στη VW”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.