Quantcast
Volkswagen: Η Γερμανία ερευνά αν παραποιούσε τα στοιχεία ρύπων και στην Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Volkswagen: Η Γερμανία ερευνά αν παραποιούσε τα στοιχεία ρύπων και στην Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Οι γερμανικές Αρχές ζήτησαν από την Volkswagen να δώσει πληροφορίες στην Ομοσπονδιακή Αρχή Οδικής Κυκλοφορίας, προκειμένου αυτή να αξιολογήσει, εάν η εταιρεία παραπλανούσε για τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων της όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και στην Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις την Παρασκευή της αμερικανικής Αρχής Περιβαλλοντικής Προστασίας, με την οποίες κατηγορούσε τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ότι είχε χρησιμοποιήσει λογισμικό για πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα που παραποιούσε τις μετρήσεις για τις εκπομπές ρύπων.

Αναμένουμε να δώσουν αξιόπιστες πληροφορίες προκειμένου η Ομοσπονδιακή Αρχή Οδικής Κυκλοφορίας να μπορέσει να διερευνήσει, εάν έγιναν αντίστοιχες παραποιήσεις με τα συστήματα εκπομπών στη Γερμανία και την Ευρώπη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, εκτιμώντας ότι για την ώρα δεν υπάρχει «ένδειξη» προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, ο Στέφεν Ζάιμπερτ, αρνήθηκε να σχολιάσει, επιβεβαίωσε, ωστόσο, ότι η Μέρκελ παρακολουθεί το θέμα στενά.

Ο επικεφαλής του συμβουλίου των εργαζομένων της Volkswagen Μπερντ Όστερλοχ ζήτησε οι υπεύθυνοι για τη φερόμενη παραποίηση των στοιχείων να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Stern.

«Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, θα πιέσουμε για την ενδελεχή διερεύνηση και θα διασφαλίσουμε ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν» δήλωσε ο Όστερλοχ σύμφωνα με το περιοδικό.
Εκπρόσωπος της Volkswagen επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η εταιρία σταματά μέχρι νεωτέρας τις πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων, τετρακύλινδρων μοντέλων VW και Audi στις ΗΠΑ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.