Quantcast
“Βόμβα” από το Foreign Policy για την κατάσταση της υγείας του Ερντογάν - enikonomia.gr
share

“Βόμβα” από το Foreign Policy για την κατάσταση της υγείας του Ερντογάν

δημοσιεύτηκε:

Οι εκλογές στην Τουρκία μπορεί να έχουν προγραμματιστεί για το 2023, ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να είναι πολύ άρρωστος ώστε να είναι ξανά υποψήφιος, σύμφωνα με δημοσίευμα “βόμβα” του Foreign Policy.

Τους τελευταίους μήνες, μία σειρά από βίντεο έχουν δει το φως της δημοσιότητας και δείχνουν ότι η κατάσταση υγείας του Τούρκου προέδρου δεν ήταν καλή. Ορισμένα μπορεί να μην αποτυπώνουν ξεκάθαρα ότι ο Ερντογάν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, ωστόσο, αν κανείς δει συγκεντρωτικά όλα τα βίντεο συνειδητοποιεί ότι προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για την κατάσταση υγείας του Ερντογάν.

Σε ένα βίντεο, για παράδειγμα, ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται να χρειάζεται τη βοήθεια της συζύγου του για να ανέβει μία σκάλα, ενώ σε ένα άλλο ο Ερντογάν φαίνεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες περπατώντας στο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Σε ένα άλλο βίντεο, που έκανε μεγάλη αίσθηση τον περασμένο Ιούλιο, ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται να ζαλίζεται και να είναι έτο0ιμος να λιποθυμήσει, ενώ μπερδεύει τα λόγια του κατά τη διάρκεια χαιρετισμού που απηύθυνε σε μέλη του ΑΚΡ.

Πέρα απ’ αυτές τις εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν φήμες για την υγεία του Τούρκου προέδρου – συμπεριλαμβανομένων ιστοριών που υποστηρίζουν ότι αντιμετώπιζε κρίσεις αναπνευστικών προβλημάτων, σύγχυση, τάσεις για έμετο, όπως και ότι του έχει εμφυτευθεί εσωτερικός απινιδωτής. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ερντογάν έχει αυξήσει τον αριθμό των γιατρών που τον παρακολουθούν και έχει μειώσει τις συναντήσεις του με εκπροσώπους του Τύπου. Όπως επίσης ότι καταναλώνει παυσίπονα πριν εμφανιστεί σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Ενδέχεται οι φήμες αυτές να είναι κακόβουλες και ψευδείς, αλλά σε περίπτωση που πραγματικά ο Ερντογάν είναι πολύ άρρωστος, τι θα συμβεί το 2023, αναρωτιέται ο δημοσιογράφος.

Το τουρκικό σύνταγμα προβλέπει ότι σε περίπτωση που ο πρόεδρος της χώρας βρεθεί σε αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του, ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι θα αναλάβει τις ευθύνες και τις εξουσίες που έχει τώρα ο Ερντογάν μέχρι να γίνουν εκλογές (σε 45 ημέρες) και να ορκιστεί ένας νέος πρόεδρος.

Σε ό,τι αφορά στους πιθανούς διαδόχους του, το άρθρο αναφέρει τα ονόματα του επικεφαλής των πληροφοριών Χακάν Φιντάν, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου. Από τους τρεις, ο Ακάρ φαίνεται να είναι σε καλύτερη θέση για να αναλάβει ηγεσία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.