Quantcast
Βόρεια Μακεδονία: Υπέβαλε την παραίτησή του ο Ζάεφ - Τα επόμενα βήματα - enikonomia.gr
share

Βόρεια Μακεδονία: Υπέβαλε την παραίτησή του ο Ζάεφ – Τα επόμενα βήματα

δημοσιεύτηκε:

“Τρέχουν” οι εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία. Ο Ζόραν Ζάεφ υπέβαλε και επισήμως στη Βουλή την παραίτηση της κυβέρνησής του, το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ μέσα στην ημέρα αναμένεται να σχηματιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθήκοντα υπηρεσιακού πρωθυπουργού αναμένεται να αναλάβει ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών, Όλιβερ Σπάσοφσκι, ο οποίος έλαβε πριν από λίγο τη σχετική εντολή εντολή για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης από τον πρόεδρο της χώρας, Στέβο Πεντάροφσκι.

Ο Σπάσοφσκι, ο οποίος θεωρείται στενός συνεργάτης του Ζόραν Ζάεφ και είναι αντιπρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος θα παρουσιάσει αργότερα σήμερα στη Βουλή τη σύνθεση και το πρόγραμμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα μέχρι τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 12 Απριλίου.

Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση θα συμμετάσχουν και δύο υπουργοί από το κόμμα της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE. Συγκεκριμένα, η αντιπολίτευση θα αναλάβει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σημειώνεται αργά σήμερα το βράδυ αναμένεται να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Όλιβερ Σπάσοφσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.