Quantcast
Βουλγαρία: Επεκτείνει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου - Ενέκρινε η Κομισιόν επένδυση 16 εκατομμυρίων στο Τσίρεν - enikonomia.gr
share

Βουλγαρία: Επεκτείνει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου – Ενέκρινε η Κομισιόν επένδυση 16 εκατομμυρίων στο Τσίρεν

δημοσιεύτηκε:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο της βουλγαρικής κυβέρνησης για χρηματοδότηση ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ για την επέκταση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου της Bulgartransgaz στο Τσίρεν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν.

Η Bulgartransgaz θα επενδύσει συνολικά περίπου 285 εκατομμύρια ευρώ για την επέκταση της χωρητικότητας της υπόγειας εγκατάστασης αποθήκευσης φυσικού αερίου στο Τσίρεν, η οποία είναι η μόνη τέτοια εγκατάσταση στη Βουλγαρία. Η χωρητικότητα αποθήκευσης αναμένεται να αυξηθεί από 550 εκατομμύρια σε 1 δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα.

Στόχος είναι η διασφάλιση του εφοδιασμού με φυσικό αέριο, η αύξηση του ανταγωνισμού, μεταξύ άλλων μέσω της μεγαλύτερης ενσωμάτωσης της εγκατάστασης στο δίκτυο, και η προώθηση του εμπορίου φυσικού αερίου στην περιοχή.

Το σχέδιο για την επέκταση των εγκαταστάσεων περιλαμβάνεται στη λίστα με τα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (PCIs).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.