Quantcast
Βρετανία - Ofgem: Προτάσεις για νέα μέτρα προστασίας των καταναλωτών από τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας - enikonomia.gr
share

Βρετανία – Ofgem: Προτάσεις για νέα μέτρα προστασίας των καταναλωτών από τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας

δημοσιεύτηκε:

Προτάσεις για νέα μέτρα προστασίας των καταναλωτών από τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας πρότεινε η Ofgem.

Αναλυτικά, μερικές από αυτές τις προτάσεις  της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής για την ενέργεια στη Βρετανία, Ofgem είναι μεταξύ άλλων:

  • Να υπάρξουν περιορισμοί  στις πληρωμές μέσω πάγιων χρεώσεων προκειμένου “να διασφαλιστεί ότι τα υπόλοιπα των χρεώσεων δεν αυξάνονται υπερβολικά” .
  • Κανόνες για την προστασία των χρημάτων των καταναλωτών στην περίπτωση της πτώχευσης μιας εταιρίας και μεταφοράς των πελατών της σε έναν νέο προμηθευτή με υπόλοιπα στους λογαριασμούς τους, διασφαλίζοντας ότι τα νοικοκυριά δεν θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον οικονομικά κόστη.

“Οι σημερινές προτάσεις θα διασφαλίσουν ότι τα χρήματα των καταναλωτών, τα οποία κερδίζονται με κόπο, προστατεύονται επαρκώς, ώστε μία εταιρία να πληρώνει το λογαριασμό στην περίπτωση πτώχευσης της και όχι οι καταναλωτές,” ανέφερε  ο διευθύνων σύμβουλος της Ofgem, Τζόναθαν Μπρίαρλι.

Οι ενεργειακοί λογαριασμοί των νοικοκυριών στη Βρετανία φαίνεται ότι θα αυξηθούν κατά 40% τον Οκτώβριο, όπως προειδοποίησε η Ofgem τον προηγούμενο μήνα, εντείνοντας την κρίση του κόστους διαβίωσης που κλιμακώνει την πίεση στην κυβέρνηση προκειμένου να λάβει περισσότερα μέτρα, ώστε να βοηθήσει τους πιο φτωχούς Βρετανούς.

Οι  προμηθευτές ενέργειας

ενέργεια

Περισσότεροι από 25 προμηθευτές ενέργειας κατέρρευσαν την προηγούμενη χρονιά, δεχόμενοι αφόρητες οικονομικές πιέσεις από τις αυξήσεις ρεκόρ στις χονδρικές τιμές της ενέργειας. Η βρετανική κυβέρνηση νωρίτερα μέσα στο μήνα ζήτησε από τους διαχειριστές του δικτύου της ενέργειας να υλοποιήσουν νέα μέτρα για την καλύτερη αντιμετώπιση ακραίων καιρικών συνθηκών.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.