Quantcast
Βρετανία: Πώς επηρεάζει ο Ρίσι Σούνακ τη στερλίνα - enikonomia.gr
share

Βρετανία: Πώς επηρεάζει ο Ρίσι Σούνακ τη στερλίνα

δημοσιεύτηκε:

Ενισχύθηκε σήμερα η στερλίνα. Αυτό συνέβη επειδή το νόμισμα  βρήκε βραχυπρόθεσμη στήριξη στο ενδεχόμενο  ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά την αποχώρηση του Μπόρις Τζόνσον από την κούρσα διαδοχής.

Η λίρα ενισχύθηκε έως το 1,1402 δολάριο στη διαπραγμάτευσή της στην Ασία, πριν μετριάσει τα κέρδη της και διαμορφωθεί στο 1,1323 δολάριο. Οι κινήσεις της λίρας έναντι του ευρώ ήταν πιο απότομες, με το ενιαίο νόμισμα να σημειώνει πτώση 0,5% στις 86,84 πένες.

Ο Σούνακ

Ο Σούνακ, που έχει τη στήριξη περίπου 150 βουλευτών,  ορίστηκε νέος αρχηγός του κόμματος, και πρωθυπουργός,  αντικαθιστώντας τη Λιζ Τρας . Έγινε έτσι  ο τρίτος κατά σειρά πρωθυπουργός της Βρετανίας μέσα σε λιγότερο από  2 μήνες.

Ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έσπευσε να επιστρέψει στο Λονδίνο από τις διακοπές του στην Καραϊβική για να δει εάν θα μπορέσει να συμμετάσχει στη διαδικασία. Ωστόσο, δήλωσε χθες ότι ενώ είχε εξασφαλίσει την απαραίτητη στήριξη προκειμένου να συμμετάσχει στην ψηφοφορία μεταξύ των μελών του Συντηρητικού κόμματος, συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί \ να κυβερνήσει αποτελεσματικά αν δεν έχει ένα ενωμένο κόμμα στο Κοινοβούλιο. Έτσι αποσύρθηκε. Ώρες μετά αποσύρθηκε και η έτερη υποψήφια για την πρωθυπουργία Πένι Μόρντοντ, οπότε έμεινε μόνος ο Σούνακ και ορίστηκε νέος πρωθυπουργός.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.