Quantcast
VW: Πτώση 25,7% σημείωσαν οι πωλήσεις στη Νότια Κορέα το πεντάμηνο - enikonomia.gr
share

VW: Πτώση 25,7% σημείωσαν οι πωλήσεις στη Νότια Κορέα το πεντάμηνο

δημοσιεύτηκε:

Διψήφιο ποσοστό μείωσης καταγράφουν οι πωλήσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen στη Νότια Κορέα φέτος, λόγω της ζημιάς που υπέστη η εικόνα της εταιρίας από το σκάνδαλο χειραγώγησης εκπομπών αερίων.

Στο πρώτο 5μηνο του έτους, οι πωλήσεις ξένων πολυτελών αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 2,3% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (σε 93.314 οχήματα), σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων και Διανομέων Αυτοκινήτων της Κορέας (KAIDA). Την ίδια περίοδο, οι πωλήσεις της Volkswagen και της θυγατρικής της εταιρείας Audi μειώθηκαν κατά 25,7% (σε 10.629 οχήματα) και 17,4% (10.246 οχήματα), αντίστοιχα.

Συνολικά, οι πωλήσεις των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών μειώθηκαν ταχύτερα σε σχέση με αυτές των άλλων ξένων εταιριών, στον απόηχο του σκανδάλου με τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα της Volkswagen. Οι γερμανικές εταιρίες – περιλαμβανομένης της Volkswagen, της BMW και της Mercedes Benz – πούλησαν συνολικά 60.522 οχήματα στο πρώτο πεντάμηνο του έτους, σημειώνοντας πτώση 7,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ το μερίδιο αγοράς τους μειώθηκε στο 64,9% από 68,6% πριν από ένα έτος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.