Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με ανάμεικτα αποτελέσματα - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με ανάμεικτα αποτελέσματα

δημοσιεύτηκε:

Με ανάμεικτα αποτελέσματα έκλεισε η Wall Street σήμερα, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονταν τα μεικτά μηνύματα από τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και στοιχημάτιζαν σε μία μείωση των επιτοκίων από την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα (Fed) αυτή την εβδομάδα, ενώ το το σχέδιο της Κίνας για τη στήριξη της οικονομίας της περιόρισε κάπως τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο Dow Jones και ο S&P 500 αυξήθηκαν 0,3% και 0,1%, αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,2%.

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε περισσότερο του αναμενόμενου τον Αύγουστο, με τις προσλήψεις στον κλάδο λιανικών πωλήσεων να υποχωρούν για έβδομο συνεχόμενο μήνα, αλλά αυτό αντισταθμίστηκε από ισχυρές μισθολογικές αυξήσεις που αναμένεται να στηρίξουν τις καταναλωτικές δαπάνες και να συντηρήσουν έναν μέτριο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.

Μιλώντας σήμερα στο πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, σημείωσε ότι η αγορά εργασίας είναι ισχυρή και η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να “ενεργεί κατάλληλα” για να διατηρήσει την οικονομική ανάπτυξη. Ο ίδιος είπε ότι δεν είναι πιθανόν να εισέλθουν σε ύφεση οι ΗΠΑ και παγκόσμια οικονομία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.