Quantcast
WSJ: O Tσίπρας έχει γίνει τόσο αντιδημοφιλής όσο και το πολιτικό κατεστημένο που ανέτρεψε - enikonomia.gr
share

WSJ: O Tσίπρας έχει γίνει τόσο αντιδημοφιλής όσο και το πολιτικό κατεστημένο που ανέτρεψε

δημοσιεύτηκε:

Ο περισσότερο –εκλογικά- επιτυχημένος λαϊκιστής της Ευρώπης, έχει γίνει σχεδόν τόσο αντιδημοφιλής, όσο και το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο που ανέτρεψε σχεδόν δύο χρόνια πριν, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, που βλέπει τη δημοτικότητά του να μειώνεται στις δημοσκοπήσεις, επιδίωξε να δώσει νέα ώθηση στην πρωθυπουργία του το Σαββατοκύριακο. Αλλά “η με οικονομικά προβλήματα χώρα του έχει σε μεγάλο βαθμό εγκαταλείψει κάθε ελπίδα για μια επικείμενη αλλαγή που ο ίδιος υπόσχεται”.

Όπως αναφέρει μια πρόσφατη έρευνα, μόνο το 19% των Ελλήνων τον βλέπουν θετικά και το 85% είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνησή του.

Τέτοια χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας –αντίστοιχα έχει ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande- αντανακλούν πώς το αστέρι του κινήματος κατά της λιτότητας στην ευρωζώνη έχει έρθει κάτω στην γη.

Όπως επισημαίνει η Wall Street Journal, η οικονομική ανάκαμψη, την οποία έχει επανειλημμένως υποσχεθεί ο Αλ. Τσίπρας και στηρίζεται σε αυτή για να αναβιώσει τις τύχες του, έχει αποτύχει μέχρι στιγμής να γίνει πραγματικότητα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.