Quantcast
WSJ: «Συμφιλιωτικός τόνος» μεταξύ Ελλάδας - Γερμανίας - enikonomia.gr
share

WSJ: «Συμφιλιωτικός τόνος» μεταξύ Ελλάδας – Γερμανίας

δημοσιεύτηκε:

Σε «συμφιλιωτικό τόνο» ανάμεσα στους ηγέτες από την Ελλάδα και την υπόλοιπη ευρωζώνη, «μια ημέρα μετά, που, η νέα κυβέρνηση της χώρας εξανέμισε τις ελπίδες για μια γρήγορη λύση στην αντιπαράθεση της Αθήνας με τους πιστωτές της» αναφέρεται στο σημερινό της φύλλο η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.

Στο δημοσίευμα καταγράφεται η δήλωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες: «Νομίζω πως σήμερα φεύγουμε έχοντας κάνει σημαντικά βήμα» και επίσης: «Δεν καλύψαμε όλη την απόσταση, αλλά καλύψαμε ένα σημαντικό μέρος και αποδείξαμε ότι η ΕΕ είναι ένα πεδίο συγκρούσεων και συμβιβασμών».

Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στη συνεδρίαση του Eurogroup την προηγούμενη μέρα και υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, απέσυρε τη συγκατάθεση σε μια κοινή δήλωση».

Επίσης, επισημαίνεται ότι «σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο κ. Τσίπρας απέφυγε την ερώτηση για το αν η κυβέρνησή του θα μπορούσε να ζητήσει παράταση του προγράμματος ύστερα από όλα, κίνηση που έχει έως στιγμής αποκλειστεί».

Αναφορά γίνεται και στις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγ. Μέρκελ, η οποία υποστήριξε πως «η Ελλάδα έχει μόνο δυο δυνατότητες: να ζητήσει παράταση του προγράμματος διάσωσης ή εκπλήρωσής του μέχρι το τέλος του μήνα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.