Quantcast
Υγροποιημένο φυσικό αέριο: Τι είπαν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και Τζο Μπάιντεν - enikonomia.gr
share

Υγροποιημένο φυσικό αέριο: Τι είπαν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και Τζο Μπάιντεν

δημοσιεύτηκε:

Η δέσμευση για επιπλέον προμήθεια LNG στην ΕΕ φέτος είναι μεγάλο βήμα για τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης από τη Ρωσία επεσήμανε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν στις Βρυξέλλες.

«Η δέσμευση των ΗΠΑ να παράσχουν στην ΕΕ επιπλέον 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα LNG φέτος είναι ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό θα αντικαταστήσει την προμήθεια LNG που λαμβάνουμε επί του παρόντος από τη Ρωσία» σημείωσε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη θα εργαστεί για να εξασφαλίσει σταθερή ζήτηση για επιπλέον LNG των ΗΠΑ τουλάχιστον έως το 2030. Στοχεύουμε σε περίπου 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως».


Μπάιντεν: Η Ουάσινγκτον θα εφοδιάσει με περισσότερο υγροποιημένο φυσικό αέριο την Ευρώπη


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ θα εφοδιάσουν με περισσότερο υγροποιημένο φυσικό αέριο την Ευρωπαϊκή Ένωση για να τη βοηθήσουν να μειώσει την εξάρτησή της από τις προμήθειες αερίου από τη Ρωσία, .

“Σήμερα συμφωνήσαμε σε ένα κοινό σχέδιο προς τον στόχο αυτόν, επιταχύνοντας παράλληλα την πρόοδό μας προς ένα ασφαλές μέλλον καθαρής ενέργειας”, υπογράμμισε ο Μπάιντεν .

“Η πρωτοβουλία αυτή επικεντρώνεται σε δύο βασικά ζητήματα, πρώτον να βοηθήσει την Ευρώπη να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο όσο το δυνατόν γρηγορότερα και δεύτερον να μειώσει την συνολική ζήτηση φυσικού αερίου της Ευρώπης”, επισήμανε επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.