Quantcast
Υπέρ της ταχείας βελτίωσης των σχέσεων με την Ταϊβάν, τάσσεται ο Πίτερ Ναβάρο - enikonomia.gr
share

Υπέρ της ταχείας βελτίωσης των σχέσεων με την Ταϊβάν, τάσσεται ο Πίτερ Ναβάρο

δημοσιεύτηκε:

Ο οικονομολόγος και ακαδημαϊκός, Πίτερ Ναβάρο που επιλέχθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, για την ηγεσία του νεοσύστατου συμβουλίου Εθνικού Εμπορίου των ΗΠΑ, τάσσεται υπέρ της βελτίωσης των αμερικανικών σχέσεων με την Ταϊβάν.

Ο Ναβάρο είναι υποστηρικτής της ταχείας βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Ταϊπέι, ενώ υποστηρίζει και την υλοποίηση προγράμματος παραγωγής υποβρυχίων. Έτσι, τονίζει ότι η αμερικανική διπλωματία θα πρέπει να σταματήσει να έχει ως σημείο αναφοράς την “πολιτική της μιας Κίνας”, χωρίς ωστόσο να τάσσεται υπέρ της διπλωματικής αναγνώρισης, τονίζοντας: “Δεν υπάρχει λόγος να προκαλούμε το Πάντα.”

Η Κίνα από την πλευρά της, θεωρεί την Ταϊβάν ως μια “επαναστατημένη επαρχία,” ενώ το Πεκίνο δεν έχει αποκηρύξει το ενδεχόμενο χρήσης στρατιωτικής ισχύος, προκειμένου να τη θέσει υπό τον ελέγχό του. Η κινεζική διπλωματία εκτιμά ότι οι σχέσεις του Πεκίνου με την Ουάσιγκτον εισέρχονται σε μια περίοδο αστάθειας, αλλά με αμοιβαίο σεβασμό στα συμφέροντα των δύο χωρών, θα μπορέσουν να παραμείνουν σταθερές.

“Μόνο στην περίπτωση που η Κίνα και οι ΗΠΑ σεβαστούν η μία την άλλη και δώσουν έμφαση στα κομβικά συμφέροντα και τις ανησυχίες της άλλης πλευράς, τότε, θα διαφυλαχτεί η σταθερότητα σε βάθος χρόνου, μέσω κινήσεων αμοιβαίας εξυπηρέτησης συμφερόντων,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κινέζος υπουργός των Εξωτερικών Ουάνγκ Γι στην επίσημη εφημερίδα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.