Quantcast
«Υπερπροσφορά και κερδοσκοπία τα αίτια κατάρρευσης του πετρελαίου» - enikonomia.gr
share

«Υπερπροσφορά και κερδοσκοπία τα αίτια κατάρρευσης του πετρελαίου»

δημοσιεύτηκε:

Στην αποτυχία συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών με τις χώρες παραγωγής πετρελαίου εκτός ΟΠΕΚ, καθώς επίσης και στη δράση των κερδοσκόπων αποδίδει ο Υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Ali Al-Naimi την πτώση της τιμής του πετρελαίου.

«Η μείωση της τιμής δεν θα έχει αξιοσημείωτη και μεγάλη επίδραση στις οικονομίες της Σαουδικής Αραβίας ή άλλων αραβικών χωρών. Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και άλλες χώρες επιδίωξαν να ισορροπήσουν την αγορά, αλλά η έλλειψη συνεργασίας από άλλους παραγωγούς εκτός του ΟΠΕΚ και η διάδοση παραπλανητικών πληροφοριών και εικασιών οδήγησε στη συνέχιση της μείωσης των τιμών», ανέφερε ο Al-Naimi και προσέθεσε:

«Τα περί συνωμοσίας από τη Σαουδική Αραβία για πολιτικούς λόγους είναι αβάσιμα και δείχνουν έλλειψη κατανόησης. Η πετρελαϊκή πολιτική του βασιλείου βασίζεται σε αυστηρά οικονομική βάση, τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Είμαι πεπεισμένος πως η πετρελαϊκή αγορά θα βελτιωθεί».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Υπουργού Πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σουχάιλ Μπιν Μοχάμεντ αλ-Μαζρούι, ο οποίος τόνισε: «Ο κόσμος παρακολουθεί μια μεγάλη πτώση στις τιμές η οποία δημιουργεί και θα συνεχίσει να δημιουργεί ένα μεγάλο οικονομικό βάρος. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους είναι η ανεύθυνη παραγωγή μερικών παραγωγών εκτός ΟΠΕΚ».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.