Quantcast
ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Περιμένουμε μια συνεκτική και εύλογη λίστα από την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Περιμένουμε μια συνεκτική και εύλογη λίστα από την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Αναμένουμε μια «συνεκτική και εύλογη» λίστα από την Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, M. Jaeger.

Σύμφωνα με τον ίδιο την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, προκειμένου να εξεταστεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις, αφού εξεταστεί από Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Πάντως μετά την Κομισιόν και η Γερμανία αναφέρει ότι προς το παρόν δεν έχει λάβει την τελική λίστα της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, δεν αποκλείεται η Bundestag να κληθεί να ψηφίσει τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις εντός της εβδομάδας.

Στο μεταξύ εν αναμονή του καταλόγου των ρυθμίσεων και των μέτρων που οι ελληνικές αρχές πρέπει να στείλουν σήμερα στις Βρυξέλλες, τελεί και  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπός της οι κοινοτικές υπηρεσίες βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τις ελληνικές. Υπενθύμισε επίσης ότι οι θεσμικοί παράγοντες θα υποβάλουν έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής πρότασης προς τους υπουργούς της ζώνης του ευρώ, οι οποίοι, μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τρίτη, θα έχουν τον τελευταίο λόγο επί του θέματος.

Διπλωματικές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, άφηναν σήμερα στις Βρυξέλλες να εννοηθεί ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι πιθανή επισημαίνοντας ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα γίνει με βάση τις αποφάσεις της Ευρωζώνης τον Απρίλιο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.