Quantcast
Ζελένσκι: Να απαγορευτεί στη Ρωσία η πρόσβαση σε όλα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια του κόσμου - BINTEO - enikonomia.gr
share

Ζελένσκι: Να απαγορευτεί στη Ρωσία η πρόσβαση σε όλα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια του κόσμου – BINTEO

δημοσιεύτηκε:

Να απαγορευθεί στη Ρωσία η πρόσβαση σε όλα «τα λιμάνια» και σε όλα «τα αεροδρόμια του κόσμου» σε αντίποινα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ζήτησε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Πρέπει να αποκλειστεί η είσοδος» της Ρωσίας «σε όλα τα λιμάνια, σε όλες τις διώρυγες και όλα τα αεροδρόμια του κόσμου», είπε ο κ. Ζελένσκι σε βίντεο που αναρτήθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Επιπλέον κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να «εξετάσει τον πλήρη αεροπορικό αποκλεισμό» του εναέριου χώρου της Ουκρανίας «για τους πυραύλους, τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα» της Ρωσίας, κάτι πάντως που η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέρριψε χθες.

«Αυτό το κακό (…) πρέπει να σταματήσει αμέσως. Και να καταστραφεί οικονομικά, για να φανεί ότι η ανθρωπότητα είναι ικανή να αμυνθεί», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο κ. Ζελένσκι κατήγγειλε τους χθεσινούς ρωσικούς βομβαρδισμούς , την ώρα που αντιπροσωπείες της Μόσχας και του Κιέβου συναντιόντουσαν για πρώτη φορά στη Λευκορωσία από την έναρξη της εισβολής την Πέμπτη.

«Οι συνομιλίες έγιναν με φόντο βομβαρδισμούς και πυρά εναντίον του εδάφους μας (…). Ο συγχρονισμός των πυρών με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων ήταν προφανής», δήλωσε.

«Θεωρώ ότι η Ρωσία προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο απλούστατα να ασκήσει πίεση» στο Κίεβο, έκρινε ο κ. Ζελένσκι, προσθέτοντας «μην χάνετε τον χρόνο σας».

Σύμφωνα με τον ουκρανό πρόεδρο, το Κίεβο «δεν έλαβε το αποτέλεσμα που ήθελε» στον πρώτο γύρο των συνομιλιών χθες Δευτέρα, όμως αναφέρθηκε σε «αντιπροτάσεις» στις ρωσικές προτάσεις προκειμένου «να τερματιστεί ο πόλεμος».

Οι αντιπροσωπείες επέστρεψαν για «διαβουλεύσεις στις πρωτεύουσές τους» προτού διεξαχθεί «δεύτερος γύρος» των συνομιλιών.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.