Quantcast
Financial Times: Πτώση των εξαγωγών της Γερμανίας τον Φεβρουάριο - enikonomia.gr
share

Financial Times: Πτώση των εξαγωγών της Γερμανίας τον Φεβρουάριο

δημοσιεύτηκε:

Ο κυρίαρχος εξαγωγικός τομέας της Γερμανίας υποχώρησε απότομα τον Φεβρουάριο, επιβεβαιώνοντας μια σειρά αρνητικών αναφορών που ώθησαν τους οικονομολόγους να αναρωτηθούν πώς η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης υποχώρησε το πρώτο τρίμηνο. Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 3,2% τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 1,3%. Η πτώση στις εξαγωγές, η οποία είναι η μεγαλύτερη που παρουσιάζεται από τον Αύγουστο του 2015, συρρίκνωσε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας συρρικνώθηκε στα 19,2 δισ. ευρώ από 21,5 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, μια έκθεση την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τη βιομηχανική παραγωγή ώθησε αρκετούς αναλυτές να προβλέψουν πιο σταθερά την επιβράδυνση του ρυθμού επέκτασης της οικονομίας.

“Ενώ οι προοπτικές για τις γερμανικές εξαγωγές έχουν επιδεινωθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες, η σημερινή κατάσταση της οικονομίας μας δίνει κάποιους λόγους ανησυχίας. Στην πραγματικότητα, ολόκληρη η αρχή του 2018 υπήρξε απογοητευτική”, δήλωσε ο Carsten Brzeski, επικεφαλής οικονομολόγος της ING για τη Γερμανία και την Αυστρία.

Η κατάσταση στη Γερμανία, η οποία θεωρείται ευαίσθητη στις παγκόσμιες διακυμάνσεις λόγω του μεγάλου εμπορικού της τομέα, αντανακλά τα σημάδια ότι η συγχρονισμένη ανάπτυξη που συνέβαλε στην άνοδο των τιμών των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων πέρυσι μπορεί να είναι υπό πτώση”.

Η Goldman Sachs, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, επεσήμανε ότι οι μετρήσεις της αύξησης των μεγεθών σε αρκετές μεγάλες ανεπτυγμένες οικονομίες είχαν “παγώσει” τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο, η επενδυτική τράπεζα της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι “ο ρυθμός ανάπτυξης σε πολλές χώρες παραμένει γοργός και πάνω από τις εκτιμήσεις μας για πιθανή ανάπτυξη”.

Πηγή: Financial Times

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.