Quantcast
Κέρδη καταγράφουν οι ευρωαγορές - enikonomia.gr
share

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωαγορές

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, με τις ιταλικές μετοχές να ανακτούν μέρος των απωλειών και τους κλάδους που σχετίζονται με τα εμπορεύματα να καταγράφουν ράλι.

Στις 10:24 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,1%, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τρεισήμισι μηνών καθώς ενισχύθηκαν οι ενεργειακές και μεταλλευτικές εταιρίες.

Ο ιταλικός γενικός δείκτης σημείωσε άνοδο άνω του 1% καθώς οι αγορές αναμένουν τα αποτελέσματα των συνομιλιών μεταξύ δύο αντισυστημικών κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Χθες, οι ιταλικές μετοχές σημείωσαν απώλειες πάνω από 2% ύστερα από τη διαρροή ενός αρχικού προγράμματος για πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας που αποκάλυψε σχέδια για αίτημα περί διαγραφής χρέους 250 δισεκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Κέρδη σημείωσε και ο βρετανικός δείκτης FTSE 100, χωρίς να επηρεάζεται από την άνοδο που κατέγραψε η λίρα ύστερα από δημοσίευμα αργά χθες ότι η Βρετανία θα δηλώσει στις Βρυξέλλες πως είναι έτοιμη να παραμείνει στην τελωνειακή ένωση της ΕΕ πέραν του 2021. Πηγή στο γραφείο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι διέψευσε σήμερα το δημοσίευμα.

Άλμα σχεδόν 40%, σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, σημείωσε η μετοχή του διαδικτυακού σούπερ μάρκετ Ocado. Η βρετανική εταιρία ανακοίνωσε ότι η αμερικανική εταιρία λιανικών πωλήσεων Kroger κατέληξε σε αποκλειστική συμφωνία για να χρησιμοποιεί την τεχνολογία της για την διανομή τροφίμων στη μεγαλύτερη παγκοσμίως αγορά.

Πιέσεις δέχονταν και οι βρετανικές εταιρίες στοιχηματισμού, αφού η βρετανική κυβέρνηση μείωσε το ανώτατο ποσό στα τερματικά στοιχηματισμού προκαθορισμένης απόδοσης στις δύο λίρες. Οι μετοχές των William Hill, GVC και Paddy Power Betfair σημείωσαν πτώση μεταξύ 0,7% και 3,1%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.