Quantcast
Κέρδη στις ευρωαγορές - enikonomia.gr
share

Κέρδη στις ευρωαγορές

δημοσιεύτηκε:

Οι ευρωπαϊκοί τραπεζικοί τίτλοι και οι ιταλικές μετοχές πραγματοποίησαν σήμερα άλμα αφού ο νέος Ιταλός υπουργός Οικονομίας δεσμεύθηκε να διατηρήσει τη χώρα του στο ευρώ, αίροντας τους φόβους των επενδυτών για διάλυση της ευρωζώνης.

Οι τράπεζες της ευρωζώνης σημείωσαν άνοδο 2,1%, ενισχύοντας τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 κατά 0,4%. Ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 2% και ο ισπανικός IBEX κατά 0,9%.

Οι ιταλικές τράπεζες σημείωσαν άνοδο κατά 2,2% και οδεύουν προς την καλύτερη ημερήσια επίδοσή τους εδώ και πάνω από ένα χρόνο, με τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων να υποχωρούν καθώς οι επενδυτές στράφηκαν και πάλι στα ιταλικά στοιχεία ενεργητικού μετά τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Τζιοβάνι Τρία, ο οποίος δεσμεύθηκε να διατηρήσει τη χώρα του στην ευρώ και να μειώσει τα επίπεδα χρέους.

Οι ιταλικές τράπεζες Unicredit, Banco BPM και Intesa Sanpaolo προσέφεραν τη μεγαλύτερη στήριξη στον ευρωπαϊκό δείκτη, καταγράφοντας άνοδο μεταξύ 4,4% και 4,8%.

Το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο και στις επιχειρηματικές εξελίξεις. Η μετοχή της βρετανική εταιρίας δορυφορικών επικοινωνιών Inmarsat σημείωσε άλμα 12,5% σε υψηλό πέντε μηνών αφού απέρριψε προσφορά εξαγοράς από την αμερικανική εταιρία Echostar.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.