Quantcast
Σε χαμηλό έξι μηνών η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων - enikonomia.gr
share

Σε χαμηλό έξι μηνών η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

H απόδοση των γερμανικών 10ετών κρατικών ομολόγων υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο έξι μηνών σήμερα, υπό την επήρεια της μείωσης των διαφορών στις αποδόσεις των μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων αμερικανικών ομολόγων, η οποία προκαλεί φόβους μίας επιβράδυνσης της οικονομίας. Η διάθεση για ανάληψη ρίσκου πλήττεται, επίσης, από τη φθίνουσα αισιοδοξία σχετικά με τις εμπορικές συζητήσεις των ΗΠΑ με την Κίνα και μία σειρά προβλημάτων για το Brexit, που συνδυαστικά ανέκοψαν το παγκόσμιο ράλι μετοχών της Δευτέρας, το οποίο καθοδηγήθηκε από την αισιοδοξία για το εμπόριο.

Η διαφορά μεταξύ των αποδόσεων των διετών και των 10ετών γερμανικών ομολόγων μειώθηκε περαιτέρω στις 85,70 μονάδες βάσης, που είναι η μικρότερη 17 μηνών, μετά την αναστροφή τμημάτων της καμπύλης αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία και πλέον, υποδηλώνοντας προσδοκίες για ύφεση της οικονομίας. Οι ευρωπαϊκές μετοχές άνοιξαν με πτώση 1%, ενώ η αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων συμπίεσε την απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων στο 0,247% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο έξι μηνών.

Οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν δύο με τρεις μονάδες βάσης, παρά το δημοσίευμα της Corriere della Sera ότι ο υπουργός Οικονομικών, Τζοβάνι Τρία, σκέφτεται να παραιτηθεί μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του 2019 από τη Βουλή. Ο Επίτροπος της ΕΕ Γκίντερ Έτινγκερ άσκησε περαιτέρω πίεση στην Ιταλία να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της για το 2019, σημειώνοντας ότι και ένας στόχος για έλλειμμα 2,2% του ΑΕΠ «θα ήταν αντίθετος σε όλες τις δεσμεύσεις». Ο Τρία δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση εξετάζει νέες πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων το επόμενο έτος για τη μείωση του χρέους, καθώς επιδιώκει να διευθετήσει τη διαφορά με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον προϋπολογισμό. Η απόδοση των ιταλικών 10ετών ομολόγων άνοιξε στο 3,12%, τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.