Quantcast
Σε υψηλό έξι εβδομάδων κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές - enikonomia.gr
share

Σε υψηλό έξι εβδομάδων κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Σε υψηλό έξι εβδομάδων κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς τα σημάδια ότι οι Βρυξέλλες θα καθυστερήσουν τα πειθαρχικά μέτρα για τον προϋπολογισμό της Ιταλίας ήρθαν να προστεθούν στις τελευταίες ενδείξεις για μέτρα στήριξης της οικονομίας από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

Οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης και της Γερμανίας κατέγραψαν βουτιά ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6% στις 10:06 ώρα Ελλάδας, με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν υποαπόδοση.

Πτώση 0,6% σημείωσε η μετοχή της Deutsche Bank ύστερα από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές ερευνούν κατά πόσο η γερμανική τράπεζα συμμορφώθηκε με τη νομοθεσία που στόχο είχε να αποτρέπει το ξέπλυμα χρήματος και άλλα αδικήματα.

Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,72%, με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει άνοδο 0,43% αφού αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι απίθανο να προτείνει περαιτέρω μέτρα την επόμενη εβδομάδα στις πειθαρχικές διαδικασίες για το αυξανόμενο χρέος της χώρας.
Ο γερμανικός δείκτης DAX σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 3 Μαΐου, χάρη στην εταιρία λογισμικού SAP, η μετοχή της οποίας ενισχύθηκε κατά 1,5% αφού η βασική της ανταγωνίστρια Oracle προέβλεψε χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη για το τρέχον τρίμηνο.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.