Quantcast
Τουρκία: Σε ιστορικά χαμηλό η λίρα - enikonomia.gr
share

Τουρκία: Σε ιστορικά χαμηλό η λίρα

δημοσιεύτηκε:

Νέο ιστορικό χαμηλό κατέγραψε σήμερα η τουρκική λίρα λόγω ανησυχιών για την αξιοπιστία της νομισματικής πολιτικής και της ενίσχυσης του δολαρίου.
Η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφωνόταν στις 8,93 λίρες ανά δολάριο στις 13:13 (ώρα Ελλάδας), καλύπτοντας μέρος των απωλειών της από το ιστορικά χαμηλό επίπεδο των 8,9750 δολαρίων που είχε υποχωρήσει νωρίτερα, αλλά με απώλειες 0,5% από το χθεσινό επίπεδο των 8,8800 δολαρίων. Από την αρχή του έτους, η λίρα έχει υποχωρήσει 16% έναντι του αμερικανικού νομίσματος.
Τραπεζίτες ανέφεραν ότι η αδυναμία της λίρας οφείλεται εν μέρει σε τηλεγράφημα του Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές που σημείωναν ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χάνει την εμπιστοσύνη του στον διοικητή της κεντρικής τράπεζας αναφορικά με την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.
Το δολάριο, εξάλλου, ενισχυόταν λόγω της αύξησης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.
Ο διευθυντής επικοινωνίας του Ταγίπ Ερντογάν, ο Φαρετίν Αλτούν, έγραψε στο Twitter ότι το τηλεγράφημα του Reuters ήταν ψευδές, χωρίς να αναφέρει κάτι άλλο, οδηγώντας εν μέρει στην ανάκαμψη της λίρας, σύμφωνα με χρηματιστές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.