Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με μικρή άνοδο εν όψει των εταιρικών αποτελεσμάτων - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με μικρή άνοδο εν όψει των εταιρικών αποτελεσμάτων

δημοσιεύτηκε:

Με μικρή άνοδο έκλεισε σήμερα η Wall Street, αλλά σημείωσε την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση εδώ και μήνες.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη 0,2% στις 17.084 μονάδες. Ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν με κέρδη 0,1% και 0,4%, αντίστοιχα. 

Ο S&P 500 σημείωσε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Φεβρουάριο. Σε σχέση με τα χαμηλά επίπεδα της 25ης Αυγούστου, ο S&P είναι αυξημένος περίπου 9% και ο Dow κατά 7,7%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,3%, ακολουθώντας την άνοδο των ασιατικών χρηματιστηρίων. Ο Stoxx 600 σημείωσε, επίσης, τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από τον Ιούλιο και κέρδη για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, εν μέσω ανόδου των ενεργειακών μετοχών.

«Είχαμε ένα πραγματικά δυνατό ράλι από την περασμένη εβδομάδα και τώρα στο επίκεντρο είναι τα εταιρικά αποτελέσματα», δήλωσε ο διευθυντής χρηματιστηριακής εταιρείας, προσθέτοντας: «Οι πιο μακροπρόθεσμοι επενδυτές περιμένουν τα εταιρικά κέρδη και να δουν τις προοπτικές τους έως το τέλος του έτους».

Η μετοχή της Alcoa υποχωρούσε 5,6% πριν από το κλείσιμο, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε μεγάλη μείωση των κερδών λόγω των χαμηλότερων τιμών του αλουμινίου και του ισχυρού δολαρίου.

Μετά από τους ταραχώδεις περασμένους δύο μήνες, οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά για ενδείξεις ότι οι μεγάλες πωλήσεις μετοχών ανήκουν στο παρελθόν.

 

 

Πηγή: Wall Street Journal

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.