Quantcast
Wall Street: Με κέρδη 1,1% έκλεισε ο Dow Jones χάρη στην εκτίναξη των τιμών πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Wall Street: Με κέρδη 1,1% έκλεισε ο Dow Jones χάρη στην εκτίναξη των τιμών πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Με ισχυρό φίνις έκλεισε ο Dow Jones, αντιστρέφοντας την πτώση που σημείωνε νωρίτερα, μετά το ράλι των ενεργειακών μετοχών και μετοχών πρώτων υλών.

Οι μετοχές αυτές σημείωναν κέρδη 2,5% και 2,6%, αντίστοιχα, καθώς η τιμή του αμερικανικού αργού εκτινάχθηκε, μετά από μία νευρική συνεδρίαση, 8,2% στα 32,3 δολάρια το βαρέλι.

O Dow έκλεισε με άνοδο 1,1% στις 16.337 μονάδες. Κέρδη 0,5% για τον S&P 500, ενώ ο Nasdaq είχε απώλειες 0,3%.

Οι αγορές συναλλάγματος πήγαν κόντρα στα στοιχήματα των επενδυτών για ενίσχυση του δολαρίου. Το αμερικανικό νόμισμα σημείωσε σήμερα τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και μήνες έναντι του ευρώ και του γεν, λόγω των ανησυχιών για αδύναμη ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

Παρά το ράλι του δολαρίου, οι καταναλωτικοί κλάδοι υστέρησαν, τονίζοντας πάλι τις ανησυχίες των επενδυτών για την ανάπτυξη.

Οι επενδυτές πουλούσαν ακόμη και τις μετοχές εταιρειών που σημείωσαν ισχυρά κέρδη. Η μετοχή της General Motors μειωνόταν 3,4% πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης, παρά το ότι η εταιρεία ανακοίνωσε μεγαλύτερα κέρδη λόγω αυξημένων πωλήσεων στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Η μετοχή της Yahoo κατέγραφε απώλειες 5%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε μετά το χθεσινό κλείσιμο της αγοράς ότι θα απολύσει το 15% του προσωπικού της.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 1,5%.

 

Πηγή: Wall Street Journal

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.