Quantcast
Αγορές ελληνικών ομολόγων άρχισε το hedge fund LNG Capital - enikonomia.gr
share

Αγορές ελληνικών ομολόγων άρχισε το hedge fund LNG Capital

δημοσιεύτηκε:

Με το ξεπούλημα των ελληνικών ομολόγων να έχει φθάσει σε ακραία επίπεδα, ένα γνωστό hedge fund με έδρα το Λονδίνο, το LNG Capital που εστιάζει στις αγορές χρέους της Δυτικής Ευρώπης, θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω σημαντική πτώση τους. 

Το fund έκλεισε κάποιες θέσεις που είχε για πτώση των ελληνικών ομολόγων και, το πιο σημαντικό, άρχισε τις αγορές.

Το LNG Capital άρχισε να αγοράζει 10ετή ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αυτή την εβδομάδα καθώς επίσης και ομόλογα του ΟΤΕ (με κουπόνι 3,5%) και των ΕΛΠΕ (με κουπόνι 5,25%), δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ο επικεφαλής του για τις επενδύσεις του Λούις Γκάργκουρ, που διαχειρίζεται περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια. 

“Τα κακά νέα έχουν ήδη τιμολογηθεί και μπορεί να υπάρξουν κάποιες καλές ειδήσεις από εδώ και πέρα. Εάν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να είναι πιο μετριοπαθής απ’ ότι αναμένει ο κόσμος”, τόνισε ο διαχειριστής των κεφαλαίων, προσθέτοντας:

“Δεν φαίνεται ότι μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ, όπως θεωρούσε ο κόσμος. Πιθανόν έχει περάσει η ώρα να ποντάρει κανείς εις βάρος (των ελληνικών ομολόγων) και η ώρα να στοιχηματίσει σε άνοδό τους μπορεί να φθάνει. Δεν περιμένω τα ομόλογα να πέσουν πολύ χαμηλότερα από το σημερινό τους επίπεδο”. 

Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησε σήμερα κατά 37 μονάδες βάσης στο 10,22%. 

 

Πηγή: Bloomberg

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.