Αγορές μετοχών: Ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλάζει την εικόνα – Πώς επηρεάζονται τα κρυπτονομίσματα και ο χρυσός

bitcoin

Ο πόλεμος της Ουκρανίας άλλαξε την εικόνα στις αγορές  των μετοχών και αυτό επηρέασε μεταξύ άλλων και  τα κρυπτονομίσματα αλλά και τον χρυσό.

Αναλυτικά, η  εικόνα των αγορών στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους είναι η εξής:

 

Οι παράγοντες που προκάλεσαν το δράμα στις αγορές

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφερε την “τέλεια καταιγίδα” καθώς η “φωτιά” του πληθωρισμού και η αύξηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες προκάλεσαν το δράμα στις αγορές.

Η επενδυτική ψυχολογία παραμένει πιεσμένη διότι ο πόλεμος  της  Ουκρανίας  δεν  δείχνει κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης και οι πληθωριστικές πιέσεις επιμένουν, υποχρεώνοντας τις κεντρικές τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο  να προχωρούν σε επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων τους. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχουν ανησυχίες για σοβαρή επιβράδυνση ή και ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας. Περί τα 13 τρισ. δολάρια εξανεμίσθηκαν στις αγορές μετοχών, με τον δείκτη – βαρόμετρο S&P -500 να βιώνει το χειρότερο εξάμηνο από το 1970, την εποχή του στασιμοπληθωρισμού.

Ισχυρό το sell off και στις αγορές ομολόγων με το 10ετές του αμερικανικού Δημοσίου να καταγράφει τους χειρότερους πρώτους 6 μήνες έτους από το 1788.

 

 

Exit mobile version