Quantcast
Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η FED - enikonomia.gr
share

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η FED

δημοσιεύτηκε:

Αμετάβλητα διατήρησε η FED τα επιτόκια, όπως ανέμεναν οι αγορές. Μάλιστα, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ “υποβάθμισε” τις ανησυχίες για την αδύναμη οικονομική ανάπτυξη της υπερδύναμης το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.
Η Fed έδωσε έμφαση στην ισχύ της αγοράς εργασίας, σε μια ένδειξη πως μπορεί να συσφίξει τη νομισματική πολιτική, ακόμη και τον Ιούνιο.

Στο πλαίσιο της μετάδοσης ενός αισιόδοξου αισθήματος μετά τη διήμερη συνεδρίαση της, η Fed ανέφερε ακόμη πως οι καταναλωτικές δαπάνες συνεχίζουν να είναι στέρεες, οι επιχειρηματικές επενδύσεις έχουν ισχυροποιηθεί και ο πληθωρισμός «κυμαίνεται κοντά» στο μακροπρόθεσμο στόχο της (2%).

«Η επιτροπή θεωρεί την επιβράδυνση της ανάπτυξης στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου ως πιθανώς μεταβατική», τόνισε η κεντρική τράπεζα στην ανακοίνωσή της.

Η αγορά εργασίας εξακολούθησε να ισχυροποιείται, παρότι επιβραδύνθηκε η οικονομική δραστηριότητα και «τα θεμελιώδη που υποστηρίζουν την συνεχιζόμενη ανάπτυξη της κατανάλωσης παρέμειναν στέρεα», πρόσθεσαν σύμφωνα με το Reuters οι κεντρικοί τραπεζίτες.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed αύξησε το επιτόκιο αναφοράς κατά 0,25%, κατά την τελευταία συνεδρίασή της το Μάρτιο, στο επίπεδο του 0,75-1%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.