Quantcast
Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές μετοχές - enikonomia.gr
share

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Ανέκαμψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τις ιταλικές τράπεζες να καταγράφουν ράλι και τις ενισχυμένες τιμές μετάλλων και πετρελαίου να προσφέρουν στήριξη στους τίτλους που σχετίζονται με εμπορεύματα, αν και ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 αναμένεται να σημειώσει απώλειες για τέταρτη συνεχή εβδομάδα.

Οι δείκτες STOXX Europe για τις μετοχές Πρώτων Υλών καθώς και Πετρελαίου και Αερίου σημείωναν νωρίτερα άνοδο κατά 1,9% και 2,1% αντίστοιχα, μετά την άνοδο της τιμής του πετρελαίου εν μέσω προσδοκιών για αυξημένη ζήτηση καυσίμων ύστερα από την ανακοίνωση θετικών οικονομικών δεικτών από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Ενισχυμένες ήταν και οι τιμές των μετάλλων. Οι μετοχές των Glencore, BHP Billiton και BP σημείωναν άνοδο μεταξύ 2,0% και 2.4%.

Κέρδη κατέγραφαν και οι ιταλικές τράπεζες, με την UniCredit να ενισχύεται κατά 6,7%. Οι χρηματιστές συνδέουν την άνοδο αυτή με την είδηση ότι αναμένεται να είναι έτοιμο έως τη Δευτέρα το σχέδιο της Ιταλίας να συστήσει ένα ταμείο με κρατική υποστήριξη, με στόχο να βοηθήσει τις προβληματικές τράπεζες, αγοράζοντας μη εξυπηρετούμενα δάνεια και καλύπτοντας τα όποια κεφαλαιακά ελλείμματα. Οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών BMPS, Banco Popolare και UBI Banca σημείωναν άνοδο άνω του 6%.

Στις 11:16 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης FTSEurofirst 300 κατέγραψε άνοδο 0,7% ύστερα από απώλειες 0,8% στην προηγούμενη συνεδρίαση, όταν υποχώρησε σε χαμηλό μηνός. Από τις αρχές του έτους καταγράφει πτώση σχεδόν 10%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση αναμένεται να σημειώσει και πάλι απώλειες.

Ενισχυμένες κατά 0,6% ήταν οι γερμανικές μετοχές, βρίσκοντας στήριξη στα στοιχεία που έδειξαν ότι οι εξαγωγές της χώρας ανέκαμψαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Φεβρουάριο, σε μια ένδειξη ότι ενισχύεται και πάλι η ζήτηση από το εξωτερικό για προϊόντα από την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.