Quantcast
Ανακόπηκε σήμερα η ανοδική πορεία του δολαρίου - enikonomia.gr
share

Ανακόπηκε σήμερα η ανοδική πορεία του δολαρίου

δημοσιεύτηκε:

Ανακόπηκε σήμερα η ανοδική πορεία του δολαρίου, μετά τη δημοσιοποίηση του δείκτη μεταποίησης στις ΗΠΑ. Πριν από λίγο, το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,1190 δολ. από το επίπεδο των 1,1158 δολ. που έκλεισε χθες στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Ο δείκτης μεταποίησης υποχώρησε τον Αύγουστο για πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες. Η εξέλιξη αιφνιδίασε την αγορά, σκιάζοντας παράλληλα τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της ΤτΕ (ΗΔΑΤ), δεν καταγράφηκαν και σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφφώθηκε στο 8,16% από 8,13%, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση -0,05% να διαμορφωθεί στο 8,21% από 8,22% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,051% από -0,052%. Στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο -0,122%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,193%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,299%, τέλος, στο μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,372%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1146 δολ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.