Quantcast
«Ανάσα» για τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών - enikonomia.gr
share

«Ανάσα» για τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών

δημοσιεύτηκε:

Με άνοδο ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον τραπεζικό κλάδο να δίνει τη μεγαλύτερη ώθηση στις αγορές. Οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές κινούνταν ανοδικά, με την Deutsche Bank να ενισχύεται κατά 1,7% καθώς σύμφωνα με πηγές στο Βερολίνο, η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει διακριτικές συζητήσεις με τις αμερικανικές αρχές προκειμένου να βοηθήσει την τράπεζα να εξασφαλίσει ένα γρήγορο διακανονισμό για την υπόθεση των παραπλανητικών πωλήσεων τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων.

Η μετοχή της Unicredit σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 4%. Η αξία των μετοχών της Deutsche Bank και της Unicredit έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό φέτος.

Άλμα 10% σημείωσε η μετοχή της Osram, σε νέο υψηλό ρεκόρ, μετά τα δημοσιεύματα για προσφορά εξαγοράς της από την κινεζική Sanan Optoelectronics Co Ltd. Στον αντίποδα, η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους easyJet σημείωσε νωρίτερα πτώση άνω του 6%, καθώς προειδοποίησε ότι τα ετήσια κέρδη της θα μειωθούν περισσότερο από 25% φέτος, σημειώνοντας πτώση για πρώτη φορά από το 2009, μεταξύ άλλων εξαιτίας των ανησυχιών για την ασφάλεια και των μη ευνοϊκών συναλλαγματικών ισοτιμιών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.