Quantcast
Ανέκαμψαν οι κινεζικές μετοχές - enikonomia.gr
share

Ανέκαμψαν οι κινεζικές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Ράλι σημείωσαν σήμερα οι κινεζικές μετοχές, ύστερα από δύο ημέρες απωλειών καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών για τη ρευστότητα στην αγορά περιορίστηκαν και οι μεταρρυθμίσεις των κρατικών επιχειρήσεων βοήθησαν να ενισχυθεί το κλίμα στην αγορά.

Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης ενισχύθηκε κατά 1,11% στις 3.137,43 μονάδες.

Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με άνοδο κατά 0,67% στις 10.313,57 μονάδες, ενώ ο δείκτης ChiNext που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, ενισχύθηκε κατά 0,47% κλείνοντας στις 1.991,7 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών στα δύο χρηματιστήρια διαμορφώθηκε στα 429,6 δισεκ. γιουάν (61,9 δισεκ. δολάρια) από τα 384,4 δισεκ. γιουάν την προηγούμενη συνεδρίαση.

Τις τελευταίες ημέρες οι επενδυτές ανησυχούσαν για τη ρευστότητα στην αγορά καθώς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εμφανίστηκαν απρόθυμα να δανείσουν στη διατραπεζική αγορά, εξαιτίας ενός σκανδάλου με ομόλογα στο οποίο εμπλέκονταν πρώην υπάλληλοι της χρηματιστηριακής εταιρίας Sealand. Η υπόθεση αυτή εκτιμάται ότι προκάλεσε ζημίες εκατοντάδων εκατομμυρίων γιουάν σε περισσότερες από 20 εταιρίες. Η χρηματιστηριακή εταιρία δήλωσε ότι κατέληξε σε συμβιβασμό με αυτές τις εταιρίες και ότι θα αναλάβει την ευθύνη για την υπόθεση. Ο διακανονισμός αυτός βελτίωσε το κλίμα στην αγορά και ενίσχυσε τις τιμές των ομολόγων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.