Quantcast
Ανοδικά κινείται το ευρώ - enikonomia.gr
share

Ανοδικά κινείται το ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα, το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,1151 δολ. από το επίπεδο των 1,1189 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη.

Ευνοϊκό παραμένει το κλίμα για το δολάριο, καθώς οι επενδυτές προσδοκούν μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων εντός του Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, με ενδιαφέρον αναμένεται την Παρασκευή η δημοσιοποίηση των στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, τα οποία στην περίπτωση που είναι ευνοϊκά, αντανακλώντας μία δυναμική ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, θα ενισχυθεί ακόμη περαιτέρω το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της ΤτΕ (ΗΔΑΤ), δεν καταγράφηκαν και σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφφώθηκε στο 8,11%, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση -0,09% να διαμορφωθεί στο 8,20%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,051% από -0,049% . Στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο -0,021%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,192 από -0,095%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,298%, τέλος, στο μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,379%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1168 δολ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.