Quantcast
Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές - enikonomia.gr
share

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές

δημοσιεύτηκε:

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά, αλλά είναι απίθανο να αποφύγουν να κλείσουν και αυτόν τον μήνα με απώλειες, για τρίτη συνεχόμενη φορά, καθώς διανύουμε την τελευταία ημέρα ενός ασυνήθιστα ταραγμένου Αυγούστου και η προειδοποίηση της Carrefour για τα κέρδη της βύθισε τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,5%, ενώ οι μετοχές της Ευρωζώνης και της υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξάνονταν 0,6%, ενισχυμένες από τα ισχυρά κέρδη των μεταλλευτικών και κατασκευαστικών εταιρειών. Στον αντίποδα, ο κλάδος λιανικών πωλήσεων σημείωνε απώλειες 1,3%.

Η μετοχή της Carrefour υποχωρούσε 14% και είναι σε τροχιά να καταγράψει τη μεγαλύτερη ημερήσια βουτιά 20 ετών, αφού η γαλλική αλυσίδα σούπερ-μάρκετ προειδοποίησε ότι τα κέρδη του 2017 μπορεί να μειωθούν κατά 12% και υποβάθμισε τον στόχο για την αύξηση των πωλήσεων της. Η Carrefour ανακοίνωσε χαμηλότερα του αναμενόμενου κέρδη για το πρώτο εξάμηνο, καθώς ο έντονος ανταγωνισμός στον κλάδο λιανικών πωλήσεων επηρέασε αρνητικά τα περιθώρια κέρδους.

Η μετοχή της γαλλικής εταιρείας λιανικών πωλήσεων Casino υποχωρούσε 5%, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι πλήττεται από αντίστοιχες πιέσεις. Ο δείκτης των εταιρειών λιανικών πωλήσεων είναι ένας με τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρώπη φέτος, με τον ανταγωνισμό και τις διαρθρωτικές πιέσεις να κορυφώνονται. Η μετοχή της Pernod Ricard σημείωνε απώλειες 4,1% μετά την ανακοίνωση της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες θα επηρεάσουν περισσότερο τα κέρδη της από ότι αναμενόταν.

Οι μετοχές των Antofagasta, Anglo American και Glencore αυξάνονταν από 2,4 έως 4,2%, συμβάλλοντας στην άνοδο του δείκτη, ως αποτέλεσμα της αύξησης της τιμής του χαλκού λόγω ισχυρότερης ζήτησης από την Κίνα. Οι μετοχές των AMS και Dialog Semiconductor, που κατασκευάζουν μικροτσίπ και προμηθεύουν την Apple, σημείωναν άνοδο 3,2% και 3,7%, αντίστοιχα, καθώς επωφελήθηκαν από τον αυξημένο ενθουσιασμό των επενδυτών εν όψει της νέας έκδοσης του iPhone από την Apple, σύμφωνα με χρηματιστή. Αν και οι τραπεζικές μετοχές συνέβαλαν στην άνοδο των χρηματιστηρίων σήμερα, αναμένεται να καταγράψουν τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες από τον περσινό Ιούνιο, όταν η ψήφος των Βρετανών υπέρ της εξόδου τους από την ΕΕ αναστάτωσε τις αγορές.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.