Quantcast
Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Μία σειρά θετικότερων του αναμενόμενου εταιρικών αποτελεσμάτων συνέβαλαν στην άνοδο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και την ανάκτηση μέρους των σημαντικών απωλειών που είχαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,2%. Τα συνολικά κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο του 2017 αναμένεται να σημειώσουν άνοδο 7,9% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ή κατά 5,6% χωρίς τον ενεργειακό κλάδο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Thomson Reuters I/B/E/S.

Η ολλανδική εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών ASML κατέγραφε κέρδη 3,7%, ενισχύοντας τον τεχνολογικό κλάδο. Η εταιρεία είχε τριμηνιαία κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων, χάρη στην ισχυρή ζήτηση από κατασκευαστές κυκλωμάτων μνήμης. Ο κλάδος των ευρωπαϊκών τεχνολογικών μετοχών έχει σημειώσει κέρδη πάνω από 14% φέτος, αλλά οι ανησυχίες για τις υψηλές αποτιμήσεις, ιδιαίτερα στις αντίστοιχες αμερικανικές εταιρείες, έχουν βάλει φρένο στο ράλι.

Η ισχυρή αύξηση των κερδών το πρώτο εξάμηνο οδήγησε στην εκτίναξη της μετοχής της Georg Fischer κατά 6%, ενώ η γαλλική εταιρεία κατασκευής βιντεοπαιχνιδιών Ubisoft αυξήθηκε 5% μετά τις ισχυρότερες πωλήσεις που ανακοίνωσε. Οι ενεργειακές μετοχές υποχώρησαν 0,1%, ασκώντας πίεση στον βρετανικό δείκτη FTSE 100, ενώ οι τραπεζικές μετοχές υποχωρούσαν 0,2%, συνεχίζοντας τη χθεσινή πτώση τους, καθώς η Goldman Sachs άσκησε πίεση στις μετοχές των αμερικανικών τραπεζών. Οι μεγάλες ζημιές της κατασκευαστικής εταιρείας NCC και της κατασκευάστριας κλειδαριών Assa Abloy επηρέασαν αρνητικά τον κατασκευαστικό κλάδο, που υποχώρησε 0,6%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.