Quantcast
Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Με άνοδο ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά τη χθεσινή ομιλία του ηγέτη της Καταλονίας ενώπιον του τοπικού κοινοβουλίου, που περιόρισε τους φόβους για συνταγματική κρίση στην περιοχή και ενισχύοντας τις μετοχές των τραπεζών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,1% στην αρχή της συνεδρίασης, ενώ ο ισπανικός IBEX κατέγραψε νωρίτερα άνοδο κατά 1,6%.

Οι ισπανικές μετοχές έχουν σημειώσει πτώση άνω του 1% από τις αρχές του μήνα, εν μέσω ανησυχιών για την κλιμάκωση της έντασης στην Καταλονία ύστερα από το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της την 1η Οκτωβρίου.

Χθες, ο ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν υποσχέθηκε να μετατρέψει την περιοχή σε «δημοκρατία», προτείνοντας παράλληλα να αναβληθεί η κήρυξη της ανεξαρτησίας της επαρχίας προκειμένου να διεξαχθεί διάλογος με τη Μαδρίτη.

Οι μετοχές των ισπανικών τραπεζών Sabadell και Caixabank, που μετέφεραν την έδρα τους από την Καταλονία σε άλλες περιοχές της Ισπανίας, σημείωσαν άνοδο κατά 2,4% ενώ οι BBVA και Santander ενισχύθηκαν πάνω από 2%.

Οι ισπανικές τράπεζες οδηγούσαν ανοδικά τον τραπεζικό δείκτη της ευρωζώνης, που σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 1%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.