Quantcast
Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές της Ευρώπης φαίνεται ότι ξεπέρασαν σήμερα τις ανησυχίες που προκλήθηκαν από τη μεγαλύτερη έως σήμερα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, με τα χρηματιστήρια να κινούνται ανοδικά και τους επενδυτές να φεύγουν από τα ομόλογα, τον χρυσό και άλλα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια. Όπως συνέβη με πολλές άλλες εκδηλώσεις πολιτικού κινδύνου τα δύο τελευταία χρόνια, οι κινήσεις της αγοράς έδειξαν μία απροθυμία της να προεξοφλήσει κάθε πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα και μία εστίαση περισσότερο στην αισιόδοξη εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας.

Η επιβεβαίωση ότι η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη παρέμεινε ισχυρή τον Αύγουστο, βοήθησε στην ανάκαμψη του πανευρωπαϊκού δείκτη μετοχών Stoxx 600 από την πτώση 0,5% που είχε σημειώσει χθες, εν μέσω διεθνούς καταδίκης της πυρηνικής δοκιμής την προηγούμενη ημέρα. Ο Stoxx 600 σημείωνε κέρδη 0,2% πριν από λίγο.

Το ευρώ και οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων κινήθηκαν, επίσης, υψηλότερα, καθώς άρχισε να επιστρέφει η διάθεση για ανάληψη ρίσκου και τα στοιχεία, που έδειξαν επίσης αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων στην Ευρωζώνη, στρέφουν την προσοχή στη μεθαυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο χρυσός, που είναι το παραδοσιακό καταφύγιο των επενδυτών σε περιόδους κλιμάκωσης των πολιτικών ανησυχιών, υποχώρησε, επίσης, από τα υψηλά επίπεδα έτους, σημειώνοντας τις πρώτες απώλειες σε τέσσερις συνεδριάσεις.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.