Quantcast
Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές - enikonomia.gr
share

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Σε θετικό έδαφος κινούνταν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, με την Glencore και την ArcelorMittal να οδηγούν ανοδικά τις μετοχές των μεταλλευτικών εταιριών και τα οικονομικά στοιχεία από τη Γαλλία να προσφέρουν στήριξη στο χρηματιστήριο του Παρισιού.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωνε νωρίτερα άνοδο κατά 2,2%, ενώ ο δείκτης Euro STOXX 50 ενισχυόταν κατά 2,5%.

Στο χρηματιστήριο της Λισαβόνας ο δείκτης PSI-20 σημείωνε άνοδο 1,9% μετά τη νίκη της κεντροδεξιάς κυβέρνησης της χώρας στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, η οποία, ωστόσο, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πλειοψηφία.

Ο δείκτης CAC στο Παρίσι ενισχυόταν κατά 2,7% μετά την ανακοίνωση ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο ήταν ισχυρότερη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών κινούνταν η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, σημειώνοντας πτώση σχεδόν 5%.

Η μετοχή της Glencore συνέχιζε να ανακάμπτει από τις ρευστοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας, καταγράφοντας άνοδο περίπου 10% σήμερα ύστερα από τα κέρδη που κατέγραψαν οι μετοχές της στο Χονγκ Κονγκ.

Αν και η ίδια η εταιρία δεν μπορούσε να αποδώσει τις διακυμάνσεις αυτές σε κάποιο συγκεκριμένο λόγο, κάποιοι χρηματιστές είπαν ότι η άνοδος οφείλεται στις εικασίες για πιθανή πώληση κάποιων περιουσιακών στοιχείων με στόχο τη μείωση του χρέους.

Τα κέρδη της ArcelorMittal επίσης βοηθούσαν τις μετοχές των μεταλλευτικών εταιριών. Η μετοχή της ArcelorMittal ενισχυόταν κατά 5% μετά την αναβάθμιση της σύστασής της από τη Citigroup.

Οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές παραμένουν κάτω από επίπεδα του Απριλίου, τα υψηλότερα μέχρι στιγμής από τις αρχές του έτους.

Ο γερμανικός δείκτης DAX, που σήμερα κατέγραφε άνοδο 2%, παραμένει περίπου 20% χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία ανήλθε τον Απρίλιο.

Το γενικότερο κλίμα παραμένει «ουδέτερο», σύμφωνα με τον χρηματιστή Μάρκους Χούμπερ από την Peregrine & Black.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.