Quantcast
Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με τις μετοχές ενέργειας να ενισχύονται μετά την ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου και τον κλάδο λιανεμπορίου να βρίσκει στήριξη στη μικρότερη της αναμενόμενης μείωσης των κερδών της Hennes & Mauritz.

Η μετοχή της Hennes & Mauritz, της δεύτερης μεγαλύτερης στον κόσμο αλυσίδας ενδυμάτων, ενισχυόταν κατά 4,3% καθώς ανακοίνωσε ότι άρχισε να φθίνει ο αντίκτυπος του ισχυρού δολαρίου και ότι ενδεχομένως να καταγράψει και οριακά θετικές επιδόσεις έως το τέταρτο τρίμηνο.

Ο δείκτης STOXX Europe Oil and Gas σημείωνε άνοδο 1%, αφού οι τιμές του αργού κατέγραψαν άλμα εν μέσω ελπίδων για συμφωνία μεταξύ των εξαγωγών για πάγωμα της παραγωγής.

Άνοδο 0,4% κατέγραφαν οι μετοχές του κλάδου υγείας, μετά την είδηση ότι η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer συμφώνησε να δώσει τέλος στη συμφωνία ύψους 160 δισεκ. δολαρίων για την εξαγορά της Allergan, σε μια νίκη για τις προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να σταματήσει τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων που γίνονται με σκοπό τη φοροαποφυγή

Στις 11:40 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε κατά 0,2% στις 1.291,00 μονάδες, μετά από απώλειες κατά 1,9% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.