Quantcast
Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στις διεθνείς αγορές - enikonomia.gr
share

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στις διεθνείς αγορές

δημοσιεύτηκε:

Σε υψηλό τριμήνου κινούνταν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, ακολουθώντας τα κέρδη των ασιατικών χρηματιστηρίων καθώς η άνοδος των τιμών του αργού, εν μέρει λόγω της απεργίας των εργαζομένων στην πετρελαϊκή βιομηχανία στο Κουβέιτ, ενίσχυσε την τάση των επενδυτών για ρίσκο.

Οι τιμές του αργού ανέκαμψαν από τις απώλειες που σημείωσαν μετά την άκαρπη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών το Σαββατοκύριακο στη Ντόχα. Το πετρέλαιο μπρεντ ενισχύθηκε νωρίτερα κατά σχεδόν 40 σεντς στα 43,27 δολάρια το βαρέλι. Η παραγωγή του Κουβέιτ μειώθηκε στα 1,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα την Κυριακή από 2,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Μάρτιο λόγω της απεργίας, αν και οι αναλυτές αναμένουν ο αντίκτυπος της να είναι περιορισμένος.

Η άνοδος του πετρελαίου από τα χαμηλά επίπεδα των 27 δολαρίων του Φεβρουαρίου, παράλληλα με τις ενδείξεις για βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας και την επιφυλακτική προσέγγιση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Federal Reserve σε ό,τι αφορά την αύξηση των επιτοκίων, έχουν βοηθήσει να ενισχυθούν οι μετοχές στη Wall Street και άλλες αγορές τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 1,3%, χάρη στα κέρδη των μετοχών πρώτων υλών, πετρελαίου και αερίου καθώς και ταξιδίων και αναψυχής. Ο δείκτης έχει καταγράψει άνοδο 14% από τα χαμηλά επίπεδα του Φεβρουαρίου. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωσε νωρίτερα κέρδη κατά 0,5%.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 1%, αφού ανήλθε στο υψηλότερο ενδοσυνεδριακό του επίπεδο από τον Νοέμβριο. Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο κατέγραψε άνοδο 3,7%, οι αυστραλιανές μετοχές ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τις αρχές του 2016 ενώ οι μετοχές στη Νέα Ζηλανδία σημείωσαν νέο ιστορικό ρεκόρ. Στην Κίνα, οι δείκτες CSI 300 και Shanghai Composite έκλεισαν με άνοδο κατά 0,3%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.