Quantcast
Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση σημείωσαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, μετά την τριήμερη πτώση τους, την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, ο όγκος των συναλλαγών είναι μικρός εξαιτίας των διακοπών για το Πάσχα των Καθολικών.

Η τιμή του αμερικανικού αργού για τα συμβόλαια μηνός, σημείωσε αύξηση κατά 29 σεντς στα 39,75 δολ το βαρέλι, ενώ την Πέμπτη είχε μειωθεί κατά 33 σεντς στα 39,46 δολ το βαρέλι ακολουθώντας προηγούμενη μείωση στα 38,33 δολ το βαρέλι. Η αύξηση που σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα περιορίστηκε στα 2 σεντς, καταγράφοντας θετική πορεία για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διεθνούς προέλευσης, αυξήθηκε κατά 28 σεντς στα 40,72 δολ το βαρέλι.

Είχε καταγράψει μείωση κατά 3 σεντς στα 40,44 δολ το βαρέλι, μετά την προηγούμενη πτώση του, στα 39,22 δολ το βαρέλι την Πέμπτη. Για την προηγούμενη εβδομάδα η μείωση της τιμής του καταγράφηκε στα 76 σεντς ή περίπου 2%. Πρόκειται για το πρώτο αρνητικό κλείσιμο σε διάστημα πέντε εβδομάδων.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν σημειώσει αύξηση κατά 50% μετά την κατακόρυφη μείωσή τους, τον Ιανουάριο, εξαιτίας της υπερπροσφοράς πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.